Jodie Sweetin

http://img98.rajce.idnes.cz/d9801/9/9621/9621761_60867da395c0d35c607fec465ec6b39e/images/slide_251926_1549193_free-1.jpg?ver=0

Jodie Sweetin se narodila 19. ledna 1982 v Los Angeles, v Kalifornii. Svou kariéru odstartovala jako čtyřletá v reklamě a debutovala rolí Pamely v sitcomu Valerie z roku 1987. V témže roce ji obsadil Jeff Franklin do role Stephanie Tannerové v sitcomu Plný dům, kde tuto roli ztvárňovala až do roku 1995. Dosud je to její nejznámější role. Na střední škole vystupovala v hudebním divadle a v roce 1999 odmaturovala na střední škole Los Alamitos v Kalifornii a poté navštěvovala Chapmanovu univerzitu v Orange.

V roce 2009 se Jodie zaměřila na nezávislé filmy a objevila se ve dvou filmech: Port City a Redefinig Love. V roce 2011 se objevila v pěti webizodách v internetové show Can't Get Arrested. V roce 2012 se objevila jako Leia v televizním filmu Singled Out.

V roce 2002, ve věku 20 let se Jodie vdala za svého prvního muže, policistu, Shauna Holguina. Za družičku jí na svatbě šla její kamarádka a kolegyně z Plného domu, Candace Cameron Bure (představitelka její starší sestry DJ). V roce 2006 se ale manželství rozpadlo.

V roce 2007 začala Jodie randit s Codym Herpinem, se kterým se seznámila přes své přátelé. 14. července 2007 se vzali v Las Vegas, v Nevadě. Mají spolu jednu dceru, Zoie Laurelmae Herpin, která se narodila 12. dubna 2008. Téhož roku v listopadu podala Jodie žádost o rozvod s Herpinem, ale jejich manželství bylo ukončeno až 20. dubna 2010.

30. dubna 2010 oznámila Jodie, že čeká dítě se svým novým přítelem Mortym Coylem. 30. srpna 2010 se jim narodila dcera Beatrix Carlin Sweetin-Coyle. V lednu 2011 se Jodie a Morty zasnoubili a 15. března 2012 se vzali v Beverly Hills. V červnu 2013 ale Jodie opět zažádala o rozvod.

Jodie se zotavuje z drogové závislosti na pervitinu, který začala užívat po skončení seriálu Plný dům, protože se prý "nudila". V roce 2009 sepsala své vzpomínky pod názvem unSweetined, kde zachycuje svou alkoholovou a drogovou závislost, která začala ihned po skončení seriálu Plný dům.

 

Filmografie
 
Rok Název Role Poznámky
1987 Jim Henson Presents Mother Goose Stories   TV seriál
1987 The Hogan Family Pamela Poole Epizoda: "Boston Tea Party"
1987–95 Plný dům Stephanie Tanner Hlavní role (193 epizod)
1989 The All New Mickey Mouse Club Stephanie Epizoda: "Guest Day"
1992 It's Christmastime Again, Charlie Brown Sally Brown (voice) TV krátký
1996 Brotherly Love Lydia Lump Episode: "Downtown Girl"
1999 Správná pětka Rhiannon Marcus Epizody: "Bye, Bye, Love", "Fate, Hope and Charity"
2003 Yes, Dear Maryanne Epizoda: "Sorority Girl"
2006 Farce of the Penguins He's so gross penguin (voice)  
2007 Pants-Off Dance-Off Host 2. série
2008 Small Bits of Happiness Margaret Williams Krátký film
2009 Redefining Love Ally  
2009 Port City Nancy  
2011 Can't Get Arrested Jodie Hlavní role (5 epizod)
2012 Singled Out Leia TV film
2013 Defending Santa Beth TV film
2014 Walt Before Mickey Charlotte Disney -

 

 

Fotogalerie

JODIE S DRUHÝM MANŽELEM CODYM HERPINEM A S DCEROU ZOIE

http://img98.rajce.idnes.cz/d9801/9/9621/9621761_60867da395c0d35c607fec465ec6b39e/images/25314727-25314748-large.jpg?ver=0

http://img98.rajce.idnes.cz/d9801/9/9621/9621761_60867da395c0d35c607fec465ec6b39e/images/dgg-019513.jpg?ver=0

http://img98.rajce.idnes.cz/d9801/9/9621/9621761_60867da395c0d35c607fec465ec6b39e/images/sep19jodi1.jpg?ver=0

http://img98.rajce.idnes.cz/d9801/9/9621/9621761_60867da395c0d35c607fec465ec6b39e/images/sweetinherpinfamily.jpg?ver=0

 

JODIE S TŘETÍM MANŽELEM MORTYM COYLEM A S DCEROU BEATRIX

http://img98.rajce.idnes.cz/d9801/9/9621/9621761_60867da395c0d35c607fec465ec6b39e/images/1372119688_112413224_jodie-sweetin-morty-coyle-467.jpg?ver=0

http://img98.rajce.idnes.cz/d9801/9/9621/9621761_60867da395c0d35c607fec465ec6b39e/images/jodieesweeting.jpg?ver=0http://img98.rajce.idnes.cz/d9801/9/9621/9621761_60867da395c0d35c607fec465ec6b39e/images/jodie-sweetin-1-300.jpg?ver=0

http://img98.rajce.idnes.cz/d9801/9/9621/9621761_60867da395c0d35c607fec465ec6b39e/images/jodie-sweetin-2-500.jpg?ver=0

http://img98.rajce.idnes.cz/d9801/9/9621/9621761_60867da395c0d35c607fec465ec6b39e/images/jodie-sweetin-3-600.jpg?ver=0

http://img98.rajce.idnes.cz/d9801/9/9621/9621761_60867da395c0d35c607fec465ec6b39e/images/jodie-sweetin-and-morty-coyle.jpg?ver=0http://img98.rajce.idnes.cz/d9801/9/9621/9621761_60867da395c0d35c607fec465ec6b39e/images/jodie-sweetin-300.jpg?ver=0

http://img98.rajce.idnes.cz/d9801/9/9621/9621761_60867da395c0d35c607fec465ec6b39e/images/jodie-sweeting-wedding-divorce.jpg?ver=0

http://img98.rajce.idnes.cz/d9801/9/9621/9621761_60867da395c0d35c607fec465ec6b39e/images/jodie-sweetin-family-strollin-through-the-grove-1-960x751.jpg?ver=0