Scott Weinger

http://img98.rajce.idnes.cz/d9801/9/9621/9621761_60867da395c0d35c607fec465ec6b39e/images/fullhouse-watn-Weinger-jpg_175014.jpg?ver=0

Scott Eric Weinger se narodil 5. října 1975 v New Yorku rodičům Babs a Elliott židovského původu. Scott má dva bratry a jednu sestru. V mládí žil v Hollywoodu na Floridě, ale když jeho kariéra odstartovala přestěhoval se do Los Angeles. Scott se začal o herectví poprvé zajímat ve třetí třídě, kdy jim ve škole dělal prezentaci jeden herec na tzv. Career Day (Den kariéry). Přemluvil své rodiče, aby mu najali agenta, což udělali, když si uvědomili, že to opravdu myslí vážně.

Svou kariéru započal v reklamách. První roli získal ve filmu Policejní akademie 5, kde ztvárnil jen menší úlohu. Poté co se objevil v seriálu Life Goes On, získali i roli v sitcomu Family Man, kde se objevoval pravidelně. Další pravidelnou roli dostal v sitocmu Plný dům, kde ztvárnil Steva Halea, přítele nejstarší dcery DJ. Svůj hlas propůjčil kreslené postaviččce Aladinovi a v seriálu Plný dům, kdy všichni navštíví Disney World, se také objeví převlečený za Aladina. Získal několik dalších menších rolích ve filmech i v seriálech, u nás například ve známém seriálu Doktůrci nebo Co mám na tobě ráda.

Scott vystudoval angličtinu na Harvardské univerzitě a roku 1998 získal diplom.

Filmografie

 
Rok Název Role Poznámky
1988 Police Academy 5: Assignment Miami Beach Shark Attack Kid  
1988 Hemingway Patrick Hemingway TV mini-series
1989-1990 Life Goes On Steve Smith TV Series
1990-1991 The Family Man Steve Taylor TV series
1991 Eerie, Indiana Eddie TV series
1992 Aladdin Aladdin (voice)  
1994 The Return of Jafar Aladdin (voice)  
1994 The Shaggy Dog Wilbert "Wilby" Joseph Daniels/Shaggy Dog TV Movie
1991-1995 Full House Steve Hale TV Series
1996 Aladdin and the King of Thieves Aladdin (voice)  
1998 Aladdin's Arabian Adventures: Creatures of Invention Aladdin (voice)  
1998 Aladdin's Arabian Adventures: Fearless Friends Aladdin (voice)  
1998 Aladdin's Arabian Adventures: Magic Makers Aladdin (voice)  
1998 Aladdin's Arabian Adventures: Team Genie Aladdin (voice)  
1998 Aladdin's MathQuest Aladdin (voice) Video game
1999 Hercules Aladdin TV series
1999 Walker, Texas Ranger Bradley Roberts TV series
2001 Aladdin in Nasira's Revenge Aladdin (voice) Video Game
2001 Metropolis Atlas (voice)  
2001 Mickey's House of Villains Aladdin (voice)  
2002 Kingdom Hearts Aladdin (voice) Video Game
2001-2002 House of Mouse Aladdin (voice) TV Series
2003 Shredder Cole Davidson  
2005 Jasmine's Enchanted Tales: Journey of a Princess Aladdin (voice)  
2005 Kingdom Hearts II Aladdin (voice) Video game (English Version)
2006 Farce of the Penguins Horny Penguin (voice) Uncredited
2006 What I Like About You Officer Rubin TV Series
2006 Scrubs Dr. Kershnar  
2007 Kingdom Hearts II Final Mix Aladdin (voice) Video Game (English version)
2011 Kinect Disneyland Adventures Aladdin (voice) Video Game
2012 Roulette Mike  
2013 Kingdom Hearts HD 1.5 Remix Aladdin Video Game, voice (archive audio)